Mihez mi illik? Öltözködj színesen.

Ti voltatok már úgy, hogy külön- külön egy ruha darab elképesztően jól állt, de mikor felvetted, valahogy egyik nadrágoddal, vagy kabátodat sem nézett már ki olyan jól? Vagy találtál a szekrény mélyén egy elfeledett szoknyát és nem tudod mivel tudnád felvenni? Mai bejegyzésemben kis ízelítőt szeretnék adni, hogyan is kombinálj színeket az öltözetedben és hogyan keress a kedvenc mintás pólódhoz egy megfelelő színt. Megmutatom, hogyan hordj színes ruhákat ízlésesen, esetleg ha olyan olvasó vagy aki inkább a szolíd színeket kedveli, akkor sem érdemes elkattintanod, mert próbálok minden megjelenéshez jó ötleteket adni. 

cute-37_1.jpg

Fehér, fekete, szürke, drapp: ezek azok a színek, amiket gyakorlatilag bármely színnel nyugodtan felvehetsz. Ezek nem túl feltűnő színek, ezért, ajánlom kabátok és nadrágok esetén, mivel ezeket nyugodtan kombinálhatod bármilyen ruhadarabokkal. Emellett egy kabát vagy nadrág esetén elképesztő szexi tud lenni egy élénk szín, de egy nadrágnál, ha két egymást követő napon veszed fel azt, néha kínosan tud kijönni. Mivel az élénk színek az emberek memóriájában könnyebben megférkőzik így, érdemes a inkább a felsorolt négy színnél maradni. 

Ez a négy szín bármely évszakban megállja a helyét. Így ha a jó időre gondolok, akkor igazán vidám és nyárias tud lenni egy színes mintás póló egy fehér passzos nadrág vagy éppen ennek a komplementere.

Hidegben viszont szívesebben hordunk valami sötétebbet. Ez lehet csupán kényelmi okok miatt, vagy csak az időjárással szeretnél szinkronba lenni. Szerintem egy fekete nadrág és egy bordó, zöld vagy sárga póló igazán jól tud kinézni egy zord napon is.

*A drapp és barna színű felsőket nem ajánlom szőke hajszínű lányoknak, mert lesápíthatja az arcukat.

RózsaszínSokaknak erről a színről az jut eszébe, hogy én ugyan ezt nem veszem fel, mert ez olyan kislányos/királynős. Pedig szerintem egy nagyon szép szín és személy szerint nagyon szeretem. Úgy gondolom sokan ott rontjuk el, hogy nem jól kombináljuk ezt a szint, ezért nem a kellő hatást érjük el.

A rózsaszín és fehér összetétel szerintem nagyon jól kiegészíti egymást, főként egy világos bőrű hölgy esetén.

De ha még ez mindig a kislány korunkat idézi, akkor érdemes megpróbálni a rózsaszín-szürke/kék/barna színekkel.

„Tiltó listás” kombinációk: Rózsaszín- zöld, narancssárga, bordó, piros és lila.

Piros a csábítás és szerelem színe, ebből fakadóan egy fiú figyelmét könnyedén magara tudod vonni ezzel a színnel. De itt is óvatosan kell bánni a színek összeválogatásával, mert könnyen lehet, hogy a figyelem középpontjába kerülünk, de nem az elképesztő szexi megjelenésünk miatt, hanem a rosszul megválasztott színek negatív kisugárzása végett.

Piros elképesztően jól mutat a feketével és fehérrel, de ha kiegészítőkben gondolkozunk jó döntés lehet az arany és ezüst kiválasztásával.

Nem ajánlom hordani zöld, citromsárga, narancssárga, lila színekkel.

Kék: Tenger színe a kék, melyre azt mondják magabiztosságot ad, talán ezért is van, hogy az elfogadott fekete zakót, szoknyát és inget felcserélni kék színre, így remélve egy szereplés vagy vizsgán nyújtott jó szereplést.

Ezért bátran lehet hordani hivatalos ügyekben, de egy hétköznapi bevásárláshoz is megfelelő választás lehet.

Egy sötétkék nadrág, nagyon jó választás lehet egy egyszerű fehér pólóval. De ha kiegészítőknél az arany és ezüst nagyon ütős megjelenést érhetünk el. Még a barna és a világoskék-sötétkék azok a színek, melyek összepasszolnak.

A sötétkék személy szerint az egyik kedvenc színem, így nagyon sok kombinációban kipróbáltam már, ezért vannak olyan színek, mint például a sötétkék-bordó/piros/baba rózsaszín/sötétzöld, melyek sok esetben nagyon jól megállják a helyüket, de ezekkel óvatosan kell bánni, mert gyorsan fordítva sülhet el a dolog.

A narancssárga az a szín melyet a kék színel nem érdemes kombinálni.

Zöld: A zöld a természet színe. Fejlődést, harmóniát, szemtelenséget, termékenységet jelent. Az emberi szem számára, a legpihentetőbb szín.

Ajánlom a sötétzöld színeket mogyoróbarna színű darabokkal, mert nagyon jó megjelenést kölcsönöznek. Természetesen az alapszínekkel is jól lehet kombinálni. Még lehet jó benyomást kelteni a sárga zöld összekombinálással.

De nem ajánlom, rózsaszín, lila és piros színeket hozzá.

                     

Narancssárga szín jól ötvözi a piros által sugallt energiát, és a sárga boldogságát. Bár designerek előszeretettel használják, mi földihalandok azért legyünk vele óvatosak.

Nagyon találó tud lenni egy jó összeállításban narancssárgával a fehér, sötétzöld és barna színek.

Viszont nem ajánlom, rózsaszín, piros és kék színekkel.

        

Citromsárga, meleg hatást kölcsönöz, ezért boldogsággal kötik össze.

Barna színnel kimondott jó hatás érhető és pont úgy, mint az alapszínekkel kombinálva.

Óvva intelek a sárga és piros, lila és rózsaszín összetételektől.

Lila, a mértékletesség színe, tehát nőknek a vásárláshoz, férfiaknak pedig a haveri sörözgetéshez ajánlom hordását, de milyen színekkel is vegyük fel?

Az a alapszínekkel nem tudunk sosem mellényúlni, ezért ennél a markáns színnél is ezeket tudom ajánlani.

Tanácsolom, hogy a mértékletességetek a lila esetén jelenjen meg az öltözetetekben is, és ne kombináljátok további domináns színekkel, így például a pirossal, rózsaszínnel és zölddel nem érdemes kísérletezni.

Ezzel a bejegyzéssel csak irányelveket szeretem volna mutatni és nem állítom, hogy egy „tiltólistás” összeállítás nem állja meg a helyét néhol. Viszont remélem valakinek segítettem és megfogadja tanácsaimat.

Köszönöm minden olvasónak, hogy elolvasta életem első bejegyzését!