Előnyös, vagy sem?

Mai bejegyzésembe szeretnék egy kis segítséget adni azoknak a lányoknak, aki nem most sétáltak ki a Vogue címlap fotózásáról. Tehát megmutatom, hogyan tudod az előnyös tulajdonságaidat kiemelni és a hátrányosat pedig elrejteni.

where-is-the-love-symbol-sign-retro-question-mark-tee-womens-girl-top-t-shirt-custom_jpg_640x640_1.jpg

Kezdjük talán a leggyakoribb problémával, ez pedig nem más, mint az úszógumik elrejtése.

Általánosságba elmondható, hogy ne vegyünk fel passzos ruhadarabokat, inkább válasszunk egyel nagyobb ruhadarabokat, mert hiába veszünk kisebb méretű ruhát, attól sajnos nem fog a mérleg kevesebbet mutatni, ezzel csak kényelmetlenül érezzük magunkat a megvásárolt ruhákban. 

A második dolog, amit érdemes megfogadni, hogy kerüljük az élénk színeket. Inkább a semleges vagy pasztellszíneket hordjuk. Talán kedvezőbb sötétebb színek választása, molettebb nők esetén, mert köztudott, hogy a fehér dolgok nagyobbnak tűnnek, mint a fekete színűek. Ezt a optikai csalást használják ki a sminkesek és a lakberendezők is. Nagyon jól belehet csapni az agyunkat olyan ruhákkal, melyek oldalt fehérek középen pedig fekete, ezzel nagyon látványos megjelenést lehet biztosítani.

Mintás ruhákkal, viszont érdemes óvatosan bánni, mert egy apró mintás ruha jól takarja például a pocakot, de ha optikailag szeretnénk kisebbek lenni, akkor nem biztos, hogy a legjobb választás. Gondolom nagyon sokan mások rajtam kívül szeretik Katalin hercegné stílusát, ezért érdemes megfigyelni, ő is ezzel a mintás trükkel próbálja a pocakját leplezni.

Persze ha mintákról beszélek, muszáj a csíkokról is beszélnem. Ez egy bonyolult téma, ezért tradicionálisan az mondják, hogy a ventrikális csíkok, melyek megnyújtják az embert és a horizántális vonalak pedig szélesítik. Fontos megjegyezni, hogy ez nem ennyire egyszerű, gyakran az ellenkezőjét vallják. Léteznek olyan magyarázatok, melyekben a vízszintes vonalaknak tulajdonítanak vékonyító hatást, ebben az esetben a megfigyelés alapja, hogy csíkok közötti távolságok nagyobbnak tűnek, így a vízszintes csíkok megnyújtják a testet, a függőlegesek szélesítenek. Ebben a bonyolult kérdésben kicsinek érzem magam ahhoz, hogy eldöntsem, melyik az igaz, viszont véleményem szerint ez az állítás eldöntése hátterében a ruha szabása is meghatározó lehet. Ez esetben, amit ajánlani tudok, hogy hallgassunk a női megérzéseinkre, esetleg kérjünk tanácsot környezetünkről adott ruha esetén. 

           Kapcsolódó kép

Még nem elfelejtendő dolog, ha odafigyelünk a ruha szabására, mert az pocakot remekül lehet leplezni egy jól meg vart ruhával. Ajánlom, hogy olyan ruhadarabok keresését, melyek mell alattig passzosok és innentől pedig lengébb fazonúak.  

Amiről gyakran megfeledkezünk, hogy vannak szuper kiegészítők, melyekkel lehet még játszani, hogy javítsunk a megjelenésünkön. Például a hosszú nyakláncokkal lehet az összképet javítani, egy szép sállal, pedig nagyon jól lehet takarni a nem kívánatos testrészeinket. Nagyon jó trükk szerintem, ha a ruháinkban a semleges színeket választjuk, de mégsem szeretnénk színtelenek maradni, akkor feldobni színes kiegészítőkkel a szettünket.

          

Sokan viszont nem is a testsúlyunkkal hanem a testmagasságunkkal küzdünk. Ezért ebben a bekezdésben a magas és alacsony lányoknak szeretnék tanácsokat adni. Mai trend leginkább azt preferálja, ha a lábunk hosszúnak látszik még a törzsünk rövidebbnek, de nem szabad ezt sem túlzásba vinni, nehogy mi legyünk a kulisszák mögött a "nyakigláb" gúnynevű lány.

Az alacsony lányok arra figyeljenek, hogy térd alatti nadrágokat és szoknyákat kerüljék, míg a magas és hosszú lábú lányoknak ez eszméletlen jól áll (szerencsések). 

Ma nagyon divatba jöttek a magasított derekú nadrágok és szoknyák, de ezekkel óvatosan a rövid törzsű hölgyeknek, viszont a rövid lábakat meg szépen megnyújtják ezek a darabok. Továbbá ezek azért lettek népszerűek, mert szépen kiemelik és vékonyítják a derekat. 

Érdemes még odafigyelni az alacsony növésűeknek arra, hogy a hosszú kabátok sem minden esetben a legelőnyösebbek, főleg, ha ezeket kombináljuk egy magas szárú csizmával, mert ilyenkor duplán összenyomtuk magunkat.

Magassarkú az a eszköze a lányoknak melyekkel ténylegesen növeszteni őket, főként a drapp színt ajánlom, mert ez a szín mindenhez jól passzol és mivel kevéssé üt el a bőrszínétől, ezért magasabbnak látszunk. 

Gondolom sokan voltatok már, hogy tanácsot kértetek, hogy nadrágba betűrni vagy kint hagyjátok a pólót vagy inget, erre azt tanácsolom, kövessétek a fent leírtakat.Tehát ha rövid törzsetek van, akkor nem érdemes a nadrágon kívül hagyni, viszont, ha hosszabb lábat szeretnétek akkor lehet felvenni az övet és a nadrágba húzni a felsőt.

Mint korábbi bejegyzésemben is hangsúlyoztam, hogy mindig vannak kivételek, ebben az esetben is találtok biztosan. Én csak szeretnék segíteni, olyan lányoknak, aki bizonytalanok egy ruha megvásárlása vagy hordása esetén.

Szeretném ezúton megköszönni minden olvasómnak, remélem nem raboltam az időtöket és hasznos tanácsokat tudtam adni.